Kerstinformatie

Woensdag 6 december 2017

Beste ouders,

Sint is nog maar net vertrokken of voor u ontvangt alweer de kerstmail. Er staat in wat en wanneer dingen gaan gebeuren en wat daarvoor nodig is. Lees en bewaar hem goed, want hier staat dus alles in rondom de komende kerstperiode.

Woensdag 6 december:             Kerstversiermiddag. Vanaf 10.00 uur wordt de school in kerstsfeer gebracht. Wij stellen uw hulp zeer op prijs.

Donderdag 7 december:            Bij de ingang van de lokalen van de onderbouw hangen kerstbomen met ballen en daarop de gewenste gerechten.

Donderdag 14 december:           De kinderen van de groep 5 t/m 8 nemen een bakje met oase mee om een kerststukje in te maken (voorzien van naam). Ook is het de bedoeling dat de kinderen zelf materialen meenemen om het kerstukje te versieren en een kaars, voor ‘groen’ zal de school zorgen.

Maandag 18 t/m woensdag         Samenzang leerkrachten bij de kerststal om 08.20 uur. Komt u gezellig

20 december                            kijken?

Woensdag 20 december:           Kerstviering in de gymzaal

Het kerstdiner is van 18.00u.- 19.00u. U kunt vanaf 17.45 de gerechten

komen brengen

Donderdag 21 december:           Kerst opruimochtend. Alle kerstspullen opruimen. We stellen uw hulp zeer

op prijs. Er is school van 8.30 – 13.00. Daarna is het vakantie!!

Kerstviering

Woensdagochtend 20 december is er in de gymzaal een kerstviering met alle leerlingen. Dit jaar is het opnieuw mogelijk om als ouder de kerstviering bij te wonen. Wel hebben wij ervoor gekozen dat dit gezien de drukte, maar 1 ouder per gezin kan zijn. De viering begint om 11.00 uur in de gymzaal. Door middel van het inleveren van een bonnetje (deze worden aan de kinderen uitgedeeld) kunt u de viering bijwonen. Om 12.00 uur zijn de kinderen vrij.

Kerstdiner en ouderborrel

’s Avonds is het traditionele kerstdiner op school in alle groepen. Dit zal plaats vinden van 18.00u – 19.00u. Alle kinderen nemen deze avond een gerecht mee naar school. De gerechten zijn al door de kinderen gekozen en de meeste ouders hebben ook al iets uitgekozen. Kijk nog even op het whiteboard bij de klas als u iets wilt maken maar nog niets gekozen heeft. Wellicht hangen er nog gerechten.

Vanaf 18.00u is er ook een ‘borrel’ voor alle ouders in de kleuterspeelzaal. Daar kunt u dan onder het genot van een hapje en een drankje, kerstmuziek en niet te vergeten sfeervolle lichtjes, elkaar fijne dagen wensen. De borrel wordt verzorgd door de ouderraad.

Donderdag 21 december

Donderdag 21 december is er ’s ochtends school en begint de vakantie om 13.00 uur! (Het is handig om een extra pauzehap mee te nemen). Deze ochtend zullen ook alle kerstspullen weer opgeruimd moeten worden. Wij stellen uw hulp ook hier zeer op prijs.

Kerstkaarten

Bij de Kerst horen natuurlijk ook kerstkaarten. Wanneer kinderen hun klasgenoten een kerstkaart willen geven, willen we u vragen om in de groepen 1-4 er 1 per klas te geven en niet voor alle kinderen apart een kaart. Deze kaarten zullen dan in de klas opgehangen worden. Mocht u hier nog vragen over hebben, kunt u zich wenden tot de groepsleerkracht van uw kind.

De kerstwerkgroep wenst u allemaal hele goede en mooie feestdagen toe!!