19 september 2017

Hallo lezer,

de eerste week met de huiswerkmap zit er op en wat was het fijn om te merken dat alle mappen waren ingeleverd!

In de klas hangt de knutsellijn eindelijk weer op (de glazenwassers moesten eerst langs zijn geweest) en hij hangt al vol met superleuke en creatieve knutsels van roodkapje en de Wolf. Het volgende sprookje komt er aan en deze zal vorm krijgen met klei. Daarom vraag ik om dinsdag 26 september niet de mooiste kleren aan te doen bij de kinderen.

Op de gang hangen de nieuwe spellingdoelen van blok 2. Het grote dictee van blok 2 is door de hele klas uitstekend gemaakt! We hopen deze lijn vol te kunnen houden.

Voor de techniekmiddag van 28 september sparen wij deksels van schoenendozen. Hier gaan wij knikkerbanen van maken.

tot de volgende keer!

11 september 2017

Hallo lezer,

de schoolreis zit er al weer op, helaas is deze erg regenachtig verlopen waardoor de groep een uur eerder thuis was dan gepland. Gelukkig hebben de kinderen het, ondanks de regen, erg naar hun zin gehad.

De juffen hebben afgelopen studiedag weer veel geleerd over het rekenonderwijs. Eigenlijk zijn we de hele dag bezig met rekenen. denk maar aan de kalender, het weerbericht, schooltijden, stappen tellen, hoe zwaar is iets, hoe lang duurt het nog en weat kan ik met een euro allemaal kopen.

In de rekenlessen zal elke dag 10 minuten gewerkt worden aan het automatiseren. De instructie van sommen zal meer handelend gebeuren en de weektaak zal in elke rekenles een belangrijk onderdeel zijn. De leerlingen die meer hulp nodig hebben komen aan bod, de kinderen die lekker meekomen krijgen hun aandacht maar ook voor de wat snellere rekenenaar is aandacht en materiaal zoals een plusboek.

Zo zie je maar weer: we blijven altijd in ontwikkeling.

Deze maandag (excuses dit is dinsdag geworden) zijn ook de leesmappen weer mee naar huis gegaan met: een blad met verhaaltjes (2 dagen 1 verhaaltje herhalen) een blad met woordjes per dag en een toetsje om te kijken hoeveel woordjes kinderen in 1 minuut lezen.

Met vragen en of opmerkingen kunt u altijd bij ons terecht:

e.v.nierop@kbsvliedberg.nl / i.grashuis@kbsvliedberg.nl

greetz,

juf Esther.

2 september 2017

Hallo lezer,

De aankomende week is een drukke week;

Dinsdag 5 september is de informatieavond in onze groep. Deze informatieavond start om kwart over 8 en is om kwart over 9 afgelopen. Op deze informatieavond wordt er verteld wat er allemaal gebeurt in groep 4 en de specifieke activiteiten, bijzonderheden en regels in onze eigen groep. De avond is informatief en algemeen, mocht u behoeft hebben aan een gesprek over uw kind persoonlijk dan kunt u dat uiteraard met ons afspreken. Dit kan bij het halen of brengen, via de telefoon of de mail.

Woensdag 6 september is er een studiedag voor de leerkrachten van de Vliedberg en zijn de kinderen vrij.

Vrijdag 8 september gaan de kinderen op schoolreis naar Avi Fauna. Hierover heeft u, voor het weekend, een informatiemail over gekregen. Mocht u de mail van school niet ontvangen dan horen wij dat graag.

De juffen hebben beiden ook een werk-emailadress waar u ons op kunt bereiken. Dit adres is te vinden bij de pagina "personeel".

Wij missen nog een paar SOS formulieren, deze zijn erg belangrijk om in te leveren bij de leerkracht.

28 augustus 2017

Hallo lezer,

de eerste week zit er al weer op en we zitten alweer in week 2 van dit schooljaar. De kinderen en juffen hebben elkaar al iets beter leren kennen en we hebben al veel verschillende dingen gedaan en geleerd.

Het werken met de tablet had een beetje vertraging maar is na inzet van de juffen en meester Jeroen eindelijk van start gegaan. OP dit moment wordt er op de tablet alleen gewerkt met rekenen en automatiseren. later in het jaar komt het verwerken van spelling ook aan bod. Voor nu vinden wij het schrijven en minder schermtijd ook erg belangrijk.

Op de gang hangen de doelenposters van de doelen waaraan wij werken, deze eerste weken, van rekenen en spelling.

De juffen zijn op zoek naar kriebelouders en één of 2 klassenouders. Wanneer u dit leuk lijkt kunt u dit aangeven op het whiteboard of bij de juffen.

Volgende week dinsdag, 5 september, is er een informatieavond. De avond begint om 20:15 en zal om 21:15 weer afgelopen zijn. Deze avond is algemeen bedoeld, bij vragen over u kind persoonlijk vragen wij u om een afzonderlijke afspraak te maken.

Voor vragen en andere dingen zoals het doorgeven van afspraken/ doktersbezoeken/enz hebben de juffen ook allebei een eigen emailadres.

Denkt u aan (indien nog niet gedaan) het inleveren van het rapport, de sos-lijst, het strookje voor de informatieavond en de huiswerktas?

17 augustus 2017.

Welkom op de groepspagina van Groep 4 van de juffen Esther van Nierop en Irene Grashuis.

De klas is ingericht en de juffen zijn klaar voor het komende schooljaar!

Op deze pagina zullen nieuwtjes, hulpvragen en belangrijke dingen wat betreft onze groep komen te staan.

Naast deze pagina is er ook een huiswerkpagina, hierop komt het huiswerk te staan.

In de eerste week graag meegeven aan uw kind:

- een gymtas met kleding, schoenen en een fles water. (ma, woe en don)

- een multomap met 23 ringen gevuld met lege blaadjes en tabbladen.  Doe de map niet te vol want anders past er niets meer bij.

- een etui. Deze hoeft niet gevuld: de juffen hebben al lijm, een schaar, een gym, potloden en stiften uitgedeeld.

- een koptelefoon voor aan de tablet. (niet te groot anders past hij niet in de la)

Wij hebben er zin in! tot maandag 21 augustus in lokaal 12.