Groep 7

22 september: Het schooljaar is alweer 5 weken oud. We merken in de groep dat het nieuwe er vanaf is en dat er regelmatig weer wordt teruggevallen in oude patronen of oud zeer. Dat geeft de nodige spanningen tussen de kinderen onderling, maar soms ook tussen leerkracht en leerlingen. Wij hebben hierover regelmatig met kinderen individueel gesprekjes, maar dat is vaak niet in 1x opgelost. We willen u als ouders vragen om eerst naar ons toe te komen als uw kind thuis iets vertelt en u daar meer over wilt weten.

In oktober beginnen we weer met het inloopspreekuur. Alle kinderen hebben een dag aangegeven die hun voorkeur heeft (helaas niet altijd eerste keus). Wij verwachten de kinderen dan ook echt en ook is het de bedoeling dat de kinderen wel een idee hebben wat ze gaan doen tijdens het inloopspreekuur. Waar willen ze extra mee oefenen, waar gaan ze aan werken (bv. werkstuk) of waar willen ze zichzelf extra mee uitdagen? Wij houden een aanwezigheidslijst bij.

Hieronder weer wat bijzondere data voor de komende tijd:

• 28 september: Stopmotion in de klas (techniekochtend)
  • 2 oktober: Mini-Finals bij Alexandria '66 (informatie volgt nog)
  • 4 oktober: Start kinderboekenweek
  • 5 oktober: STAKINGSDAG
  • 12 oktober: kwartaalviering en kinderen van groep 7 zullen dan optreden. U mag als ouder van de groep daarbij aanweizg zijn. Verdere informatie zal nog volgen
  • 13 oktober: Studiedag, alle kinderen zijn die dag vrij
  • 16 t/m 20 oktober: herfstvakantie

25-augustus:We zijn alweer aan het einde van de eerste schoolweek gekomen. Voor de juf en meesters was het een hele goede week en wij hopen ook voor de groep. Er wordt snel geluisterd en de meeste kinderen hebben ook al het juiste werktempo te pakken. We hopen hier de komende weken mee door te kunnen gaan.

Hieronder vindt u al een paar data waarop er bijzonderheden zijn:

• 21 september: Survivalles bij het CNME
  • 28 september: Stopmotion in de klas