Groep 7

Groep 7

19 februari:

Wij zullen steeds vaker de blogfunctie gaan gebruiken om u op de hoogte te houden van het wel en wee van groep 7. Deze blogberichten ontvangt u alleen als u zich in de app aanmeldt bij groep 7. Hierover is al enige tijd geleden een mail verstuurd vanuit ParnasSys met uitgebreide uitleg over hoe u dat kunt regelen. Tot nu toe hebben slechts de ouders van 10 leerlingen zich hiervoor aangemeld.

24 januari:

We zijn inmiddels alweer een paar weken na de kerstvakantie bezig en zitten midden in de cito-periode. Volgende week hebben we nog de Begrijpend Lezen toets en dan nog AVI-toetsen en dan zijn we weer rond voor deze periode.

Heeft u al gezien dat er op het whiteboard buiten de klas de lijst hangt voor de 2e ronde van de spreekbeurten? We beginnen weer op 20 maart.

Binnenkort komt er ook de informatie over het 2e werkstuk.

Helaas is het nog niet gelukt om de brief over de werkweek (kamp) op papier mee te geven, deze is wel naar alle ouders van de groep gemaild. We hopen deze aanstaande vrijdag nu echt mee te geven.

8 november:

Op het moment zijn we erg druk met verschillende toetsen. Veel methoden houden een zelfde periode aan van wanneer er weer getoetst moet worden en dan kan het zijn dat er veel toetsen zijn in één week. We proberen dit meestal wel te beperken tot 1 toets per dag, maar dat zal niet altijd lukken.

Daarnaast komt het 1e rapport eraan en lopen sommige vakken anders wegens de afwezigheid van meester Hennie. Wilt u eraan denken dat u het rapport meegeeft naar school? We missen er nog een behoorlijk aantal. Dank u wel!

Door al het bovenstaande en door de tijd van het jaar, is het op het moment vrij druk in de groep. De ochtenden gaan vaak nog wel aardig rustig, maar zeker de middagen vragen veel van de leerkrachten en de wat stillere kinderen in de groep.

9 oktober:

Van 23 oktober t/m 10 november zijn er de inloopochtenden. U kunt dan tot 10:00 uur in de groep meekijken hoe het er in de groep aan toe gaat. U kunt zich hiervoor inschrijven op het whiteboard bij de ingang van het lokaal.
Denkt u eraan dat op dinsdag en donderdag het 1e uur er gym is en op maandag het 2e uur.

22 september: Het schooljaar is alweer 5 weken oud. We merken in de groep dat het nieuwe er vanaf is en dat er regelmatig weer wordt teruggevallen in oude patronen of oud zeer. Dat geeft de nodige spanningen tussen de kinderen onderling, maar soms ook tussen leerkracht en leerlingen. Wij hebben hierover regelmatig met kinderen individueel gesprekjes, maar dat is vaak niet in 1x opgelost. We willen u als ouders vragen om eerst naar ons toe te komen als uw kind thuis iets vertelt en u daar meer over wilt weten.

In oktober beginnen we weer met het inloopspreekuur. Alle kinderen hebben een dag aangegeven die hun voorkeur heeft (helaas niet altijd eerste keus). Wij verwachten de kinderen dan ook echt en ook is het de bedoeling dat de kinderen wel een idee hebben wat ze gaan doen tijdens het inloopspreekuur. Waar willen ze extra mee oefenen, waar gaan ze aan werken (bv. werkstuk) of waar willen ze zichzelf extra mee uitdagen? Wij houden een aanwezigheidslijst bij.

Hieronder weer wat bijzondere data voor de komende tijd:

  • 28 september: Stopmotion in de klas (techniekochtend)
  • 2 oktober: Mini-Finals bij Alexandria '66 (informatie volgt nog)
  • 4 oktober: Start kinderboekenweek
  • 5 oktober: STAKINGSDAG
  • 12 oktober: kwartaalviering en kinderen van groep 7 zullen dan optreden. U mag als ouder van de groep daarbij aanweizg zijn. Verdere informatie zal nog volgen
  • 13 oktober: Studiedag, alle kinderen zijn die dag vrij
  • 16 t/m 20 oktober: herfstvakantie

25-augustus:We zijn alweer aan het einde van de eerste schoolweek gekomen. Voor de juf en meesters was het een hele goede week en wij hopen ook voor de groep. Er wordt snel geluisterd en de meeste kinderen hebben ook al het juiste werktempo te pakken. We hopen hier de komende weken mee door te kunnen gaan.

Hieronder vindt u al een paar data waarop er bijzonderheden zijn:

  • 21 september: Survivalles bij het CNME
  • 28 september: Stopmotion in de klas
Terug

Korne 180

3068 GN Rotterdam

010 - 421 46 68

info@nullkbsvliedberg.nl