Lekker Fit!

De Vliedberg is een ‘Lekker Fit’ school. Op school wordt extra aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen twee keer in de week een beweegmoment onder schooltijd aan te bieden. Daarnaast kunnen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan extra beweegaanbod. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.

Naast een extra beweegaanbod wordt op een Lekker Fit! basisschool water drinken gestimuleerd. We vinden het belangrijk dat de kinderen gedurende de dag groente, fruit en (bruin) brood eten. Als leerlingen jarig zijn, zien wij graag een gezonde traktatie. Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Zwemles

De leerlingen van groep 5 en 6 hebben één keer in de week zwemles. De zwemlessen worden gegeven in het zwembad aan de Zevenkampse Ring. De lessen worden verzorgd door de gemeente Rotterdam. De leerlingen worden in de gelegenheid gesteld, om het A-, B- en C-diploma te halen. Leerlingen die alle diploma’s hebben, kunnen hun zwemvaardigheid onderhouden of zwemvaardigheid 1 en 2 halen.