Lekker Fit!

De Vliedberg is een ‘Lekker Fit’ school. Op school wordt extra aandacht besteed aan een gezonde en actieve leefstijl van alle leerlingen. Dit wordt gerealiseerd doordat alle groepen drie keer in de week een beweegmoment onder schooltijd aan te bieden. Daarnaast kunnen alle leerlingen van groep 3 t/m 8 na schooltijd vrijblijvend deelnemen aan extra beweegaanbod. Voor de groepen 1 en 2 is er een speciaal Lekker Fit! kleuterprogramma opgesteld waar spelenderwijs 'bewegen' en 'groente en fruit' blijvend aan bod komen.

Naast een extra beweegaanbod wordt op een Lekker Fit! basisschool water drinken gestimuleerd, stimuleren we het eten van groente en fruit tijdens de ochtendpauze en worden er gezonde traktaties gestimuleerd. Bewegen en leren versterken elkaar. Vaker bewegen maakt kinderen niet alleen fitter maar draagt ook bij aan betere leerprestaties.

Zwemles

Naast de twee gymlessen hebben de kinderen van groep 5 en 6 één keer in de week zwemles. De zwemlessen worden gegeven in het zwembad aan de Zevenkampse Ring. De lessen worden verzorgd door de gemeente Rotterdam. Kinderen kunnen de zwemlessen alleen volgen als de ouders schriftelijke toestemming hebben gegeven. In een zo waterrijk land als Nederland is het kunnen zwemmen heel erg belangrijk. Het niet kunnen deelnemen aan de zwemles moet echt een uitzondering zijn. Een verkoudheid hoeft totaal geen beletsel te vormen. De kinderen worden in de gelegenheid gesteld, om het A-, B- en C-diploma te halen. Kinderen die alle diploma’s hebben, kunnen hun zwemvaardigheid onderhouden of zwemvaardigheid 1 en 2 halen.